verum

verum

Széljegyzetek a globalizmus oltárára

2022. december 16. - Peklac

Manapság az egyik legfelkapottabb téma az önismeret. Bizony több ismert gondolkodó megjegyezte, hogy csak egy rosszul működő társadalomban keresi az ember az identitását és az érvényesülési lehetőségét. Az identitás válság egy reakció a bizonytalan világra. Csak azok keresik az identitásukat, akik elvesztették azt.

410e370b-c984-49dc-bd63-8c3aa99d02e6.jpeg

Egy jól működő társadalomban az ember a helyén lenne, azt csinálná amit szeret azokkal lenne, akiket szeret, megbecsülve érezné magát egy közösség hasznos tagjaként és nem az irigység és a bizonyítási vágy hajtaná őt.

A vallási és nemzeti identitást kezdetben a globalizmus gazdasági alapon ásta alá. Mostanság az a tapasztalat, hogy a globalizmus, mint ideológia, azaz az egyetemes emberi jogok paradox módon nem érvényesíthetőek globálisan, minden kultúrában, legalábbis külső kényszer által nem. Vannak népek, akik inkább a biztosnak tűnő múltjukhoz ragaszkodnak, mintsem a bizonytalan jövőben reménykednek. Nem mindenki szeretné a pénz oltárán feláldozni a múltját és elveszíteni a kultúráját, és ezzel együtt az önképét.

Egy jól működő társadalomban az ember a helyén lenne, azt csinálná amit szeret azokkal lenne, akiket szeret, megbecsülve érezné magát egy közösség hasznos tagjaként és nem az irigység és a bizonyítási vágy hajtaná őt. Természetesen ilyen állapot soha nem lesz, de sokan inkább tartoznak egy rosszul működő regionális, nemzeti, vallási közösséghez, (mivel ez az otthonuk) mint az otthontalan egyetemes emberiséghez.

A bejegyzés trackback címe:

https://verum.blog.hu/api/trackback/id/tr2018003564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása